Κεντρική Σελίδα


Ειδήσεις Νέα


Αστικά Τραγούδια


 Στιχουργοί


 Kritikiparadosi Club


 Παλιά Επαγγέλματα


Βιβλίο Επισκεπτών 

 

 

 


 

 

   
 

 

 


.: Νίκος Σταυρακάκης

page

 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

O ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1949 ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΛΙΣ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΥΡΑ ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΥΡΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ, ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.


ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ ΠΙΑ ΝΕΑΡΟΣ ΛΥΡΑΡΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΣΤΗ ΞΑΣΤΕΡΙΑ. ΕΚΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΞΑΣΤΕΡΙΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗ ΞΑΣΤΕΡΙΑ. Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΙΤΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΠΛΗΘΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΖΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΜΑΤΑΡΧΩΝ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΦΩΚΕΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ ΗΤΑΝ ΣΥΣΟΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΞΕΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΟΛΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΞΗΛΩΝΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ <<ΝΕΑ ΞΑΣΤΕΡΙΑ>> ΑΦΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΛI ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΛΥΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΥΕΝΕΔ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΡΤ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΤΗΝ MINOS EMI ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΤΩΝ 45 ΣΤΡΟΦΩΝ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ MINOS EMI ΑΝΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΝ RCA ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΒΙΣ ΠΡΕΣΛΕΥ. ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΥΦΩΝ Η ΠΑΝΙΒΑΡ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΝΤΕΜΗ ΡΟΥΣΟΥ. Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΛΥΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΥΚΡΑΜ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. Η ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΕΝ ΝΤΕΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ Η ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΟΜΟΣ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΛΑΟΥΤΕΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΡΚΟΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ, ΧΑΤΖΑΚΗΣ, ΜΑΝΙΑΣ Κ.Α.

ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ, ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

 
 

.: Δελτία Τύπου

Νέο Συρτό - Γρηγόρης Αλυσσανδράκης - Χέρια Ξένα!
Περισσότερα ...

Το video της στιγμής της απονομής στον Μ. Κακλή και τον Μ. Αλεξάκη!
Περισσότερα ...

Δημήτρης Βακάκης νέα δισκογραφική έκδοση...
Περισσότερα ...

Ο Γρηγόρης Αλυσσανδράκης στην Πένα της Ψυχής!
Περισσότερα ...

Γιορτή τσικουδιάς στο Ελληνικό με τον Γρηγόρη Αλυσσανδράκη!
Περισσότερα ...

Η Κρήτη τραγουδάει στο Θέατρο Βράχων!
Περισσότερα ...

Χρήστος Χαρχαλάκης - Παραδοσιακή Μουσική Δυτικής Κρήτης στο Κερατσίνι!
Περισσότερα ...

Γιώργος Μαρκογιαννάκης (Μαρκογιώργης) - Ο Σπηλιανός λυράρης με τα 10 παιδιά μεταξύ των οποίων ο Μαρκογιάννης και ο Μαρκοβαγγέλης!
Περισσότερα ...

Metallica - Ξυλούρης σημειώσατε Χ!
Περισσότερα ...

 

>> Δείτε όλα τα Δελτία Τύπου <<

 

 .: Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται το νέο μας ραδιόφωνο;


Πολύ Καλό
Καλό
Μέτριο

 

 

 

 

 


 

 

jj
   
 

 

Designed & developed by inforison