Κεντρική Σελίδα


Ειδήσεις Νέα


Αστικά Τραγούδια


 Στιχουργοί


 Kritikiparadosi Club


 Παλιά Επαγγέλματα


Βιβλίο Επισκεπτών 

 

 

 


 

 

   
 

 

 


.: Γιώργος Βρανάς

page

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Ο Γιώργος Βρανάς γεννήθηκε στις 7/12/1976 στην Αθήνα. Ο πατέρας του κατάγονταν από το χωριό Αρχοντική Ρεθύμνης και η μητέρα του από την Κοξαρέ Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνης. Έχοντας πολύ σημαντικές επιρροές από την οικογένειά του και ιδιαίτερα απο τον πατέρα του, που ηταν λάτρης και πολύ καλός ερμηνευτής του ριζίτικου αλλα και γενικότερα του Κρητικού τραγουδιού θυμάται με συγκίνηση και μας δηλώνει:

- <Πάντα θυμάμαι στο σπίτι θα έπαιζε ένας δίσκος του Νίκου Ξυλούρη που ήταν και πολύ καλός φίλος με τον πατέρα μου και ο πατέρας μου ως συνήθως να τραγουδάει ακούγοντάς τον>.

 

(Με τον δάσκαλό του Γ.Βυζιργιαννάκη εν ώρα μαθήματος)

Δασκαλος του Γιώργου Βρανά υπήρξε ο μεγαλος λαουτιέρης Γιώργος Βυζιργιαννάκης, ενώ για ένα μικρο διάστημα μαθήτευσε κοντά και στον Μάνο Πυροβολάκη. Ο Λ.Κλαδος, ο Θ. Σκορδαλος και ο Κ.Μουντακης ηταν οι ανεπισημοι δασκαλοι του αφου ηταν αυτοι που διαμορφωσαν το παζλ των πρωτων του κρητικων ακουσματων και επιρρωων.

Τα πρωτα του επαγγελματικα βηματα τα κανει το 1996 διπλα στο Μιχάλη Τζουγανάκη μια συνεργασια που στευθηκε με μεγαλες και αξεχαστες βραδιες στο κεντρο Ομαλος, με πολλα ταξιδια και περιοδειες στο εξωτερικο και συνεργασιες με πολλους αξιολογους καλλιτεχνες οπως τον Γιώργο Νταλαρα, τον Μπαμπη Στοκα κ.α.

Τέλος να πούμε ότι ο Γιώργος Βρανάς είναι ένας από τους τρείς ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού ράδιο Μεγαλόνησος στο Ρέθυμνο Κρήτης.

 

 
 

.: Δελτία Τύπου

Το video της στιγμής της απονομής στον Μ. Κακλή και τον Μ. Αλεξάκη!
Περισσότερα ...

Δημήτρης Βακάκης νέα δισκογραφική έκδοση...
Περισσότερα ...

Ο Γρηγόρης Αλυσσανδράκης στην Πένα της Ψυχής!
Περισσότερα ...

Η Κρήτη τραγουδάει στο Θέατρο Βράχων!
Περισσότερα ...

Ο Κώστας Μουντάκης με Πλατανιανή παρέα στις Καμάρες!
Περισσότερα ...

Metallica - Ξυλούρης σημειώσατε Χ!
Περισσότερα ...

 

>> Δείτε όλα τα Δελτία Τύπου <<

 

 .: Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται το νέο μας ραδιόφωνο;


Πολύ Καλό
Καλό
Μέτριο

 

 

 

 

 


 

 

jj
   
 

 

Designed & developed by inforison